Strømstøtte, april (for mars)

Tar halve regninga

Bor du i Sør-Norge er det veldig enkelt å gjøre et overslag denne måneden.

SÅ MYE FÅR DU: Mars er omme, og under kan du regne ut hva du får i strømstøtte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
SÅ MYE FÅR DU: Mars er omme, og under kan du regne ut hva du får i strømstøtte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Mars er ved veis ende og er den foreløpig siste måneden der staten dekker 80 prosent av det som overstiger 70 øre (eks mva), opp til 5000 kilowattimers forbruk på strømregninga.

Regjeringen har allerede varslet at ordningen forlenges ut mars 2023, men om den fortsetter etter samme mønster eller endres noe på, er foreløpig ikke avklart.

Samarbeidspartiet SV har for eksempel tatt til orde for å dekke en større andel av utgiftene, men for et lavere forbruk:

Regjeringen foreslår også å senke tilskuddet de som mottar bostøtte får. De fikk i januar og februar 2500 kroner ekstra for å bøte på de høye strømregningene (1500 i desember), men regjeringens forslag, som er oppe til diskusjon, er å senke beløpet til 1000 kroner de to neste månedene.

Dekker halve regninga

Ser vi på strømprisene for mars, var gjennomsnittlig spotpris i Sør-Norge på 187 øre pluss moms, eller da 234 øre inkludert moms. Det er den dyreste måneden noensinne.

I praksis betyr det at staten dekker 117 øre per kilowattime, og at man da selv betaler 117 øre per kilowattime (+ påslag til strømselskapet), så et kjapt anslag du kan gjøre er å halvere beløpet du finner på regninga fra strømselskapet.

I tillegg kommer nettleie og avgifter, som varierer noe ut fra hvilket nettselskap som leverer strømmen hjemme hos deg.

Vil du finregne mer på det, kan du bruke kalkulatoren under:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer