Tar høyere rente for andelsboliger

Skal du låne til aksjeleilighet i Sparebanken Øst, får du dårligere betingelser enn om du skulle ha finansiert en selveierbolig.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi priser lånene for andels- og aksjeleiligheter høyere fordi vi vurderer risikoen for slike boliger som litt høyere, sier banksjef i Sparebanken Øst, Pål Strand.

Han viser dermed til at det for tiden er litt usikkerhet i boligmarkedet.

- Siste gang vi hadde et boligkrakk, så vi at det gikk mer ut over andels- og aksjeleilighetene enn selveierboligene, sier banksjefen.

Flere skiller

Vi har lenge visst at noen banker ikke ønsker å låne ut penger til de som skal kjøpe seg en aksje- eller andelsleilighet.

For eksempel tar selskapet Eiendomskreditt bare pant i selveierboliger, noe som gjør det nesten umulig for kjøpere av andre boligtyper å låne penger her.

Ny rentediskriminering

Det samme var tidligere tilfellet for Skandiabanken. Nå har de imidlertid åpnet for kjøpere av borettslagsleiligheter, men fremdeles må de som skal kjøpe aksjeleilighet holde seg til andre banker.

Det nye er at enkelte banker har begynt å tilby ulike rentesatser til de som skal låne til henholdsvis selveier- og aksje/andelsleiligheter.

Sparebanken Øst, med hovedsete i Drammen og 17 filialer på Østlandet, er altså en av de bankene som nylig har innført en slik ordning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer