Tar nummeret ditt

Bytter du fra mobilabonnement til kontantkort, tar teleselskapene You, Sense og Zalto fra deg nummeret ditt. Slik lurer de seg unna nummerportabiliteten.

Tar nummeret ditt
Publisert
Sist oppdatert

Vi trodde det ikke før vi hørte det med egne ører - selskapene ser bort fra den lovpålagte nummerportabiliteten når du bytter til kontantkort.

De billigste

Dette gjelder kontantkortene You Cash, Upfront Mega, Upfront Giga, Zalto Kontant og Sense Cash, som DinSide nylig kåret til Norges billigste kontantkort. For Sense er dette et bevisst valg.

- Poenget er at du raskt og enkelt skal kunne begynne å bruke kontantkortet. Å flytte et nummer er en komplisert prosess, som ikke helt passer sammen med tilbudet, sier Bjørn Erik Reinseth, administrerende direktør i Sense.

Går du over til NetCom Kontant, NetCom mthr_Kontant, Telenor Ring Kontant og OYO Kontant, beholder du nummeret. NetCom tilbyr full nummerportabilitet. Telenor gjør det bare nesten - Zalto er nemlig Telenor-eid.

Nykommeren Hello, med tidligere Sense-gründer Nadir Nalbant i spissen, lar deg beholde nummeret dersom du kjøper kontantkortet i butikk.

Koster ekstra


Det gjør du også hvis du bestiller Hellos kontantkort på nettet, men da er startpakken 50 kroner dyrere. Det koster 200 kroner mot 150 kroner i butikken. Også Hello skylder på arbeidsmengden.

- Grunnen er at det er mye administrativt arbeid med å flytte et nummer. Prosessen er tungvint, sier Tore Kristoffersen, markedsdirektør i Hello.

Post- og teletilsynet mener dette ikke er i strid med reglene rundt nummerportabiliteten, som ble innført 1. november i fjor.

- Teleselskapene har plikt til å la deg ta med nummeret ditt når du forlater dem, men ikke plikt til å ta i mot nummer. Vi ser derfor ikke noe negativt i dette, sier Anne Marie Storli, informasjonsdirektør i Post- og teletilsynet.

DinSides mobiltelefonkalkulator

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer