Strømstøtte, september (for august)

Tar over halve regninga

August ble den dyreste strømmåneden til nå i Sør-Norge, men da også måneden med høyest strømstøttesats. Finn ut hva du får i strømstøtte med DinSides kalkulator.

DYRT: August ble måneden med de desidert høyeste strømprisene til nå i Sør-Norge. Foto: Pål Joakim Pollen
DYRT: August ble måneden med de desidert høyeste strømprisene til nå i Sør-Norge. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det ble svært høye strømpriser vi var vitne til i august, og særlig i siste halvdel av måneden steg strømprisene så voldsomt at det mot slutten heller lønnet seg å hurtiglade bilen på en ladestasjon snarere enn å lade den hjemme – selv etter at strømstøtten ble trukket fra.

For strømstøtten beregnes ikke fra dag til dag, men ut fra gjennomsnittlig spotpris for hele måneden i regionen man bor i.

I grafikken under ser du spotprisutviklingen i august på øst- og sørvestlandet (på vestlandet har strømprisen vært så å si lik den på østlandet gjennom måneden):

De stiplede linjene viser strømstøtten i hver region. Tirsdag 30. august var for eksempel snittprisen i hele Sør-Norge hele 807 øre, så selv etter å ha trukket fra strømstøtte fikk vi en reell kostnad på rundt 575–580 øre per kilowattime inkludert nettleie og andre avgifter i Øst- og Vest-Norge den dagen. De dyreste timene ble prisen enda høyere.

Snittprisen i august ble som følger:

  • Øst (NO1): 430,36 øre (274,29 øre i strømstøtte)
  • Sør (NO2): 543,11 øre (364,49 øre i strømstøtte)
  • Midt (NO3): 23,61 øre (ingen strømstøtte)
  • Nord (NO4): 2,82 øre (ingen strømstøtte)
  • Vest (NO5): 426,97 øre (271,58 øre i strømstøtte)

Så mye får du

DinSide lager hver måned en strømstøttekalkulator som lar deg sjekke hvordan din strømregning blir seende ut til slutt.

Denne måneden har vi også bakt inn støtte for fastpris – om du har fastpris, kan du krysse av i den aktuelle boksen og angi hvilken pris du har låst på. Du kan også bruke dette feltet om du vet nøyaktig hva du har fått i snittpris for måneden – den kan jo være høyere eller lavere enn gjennomsnittlig spotpris, avhengig av om du har brukt mer strøm når den har vært dyrest – eller billigst. Din snittpris finner du på strømregninga ved å dividere beløpet med forbruket i kWt.

Fra september av ser det ut til at strømstøtteordningen blir forsterket. Regjeringen har foreslått overfor stortinget å framskynde ordningen der staten dekker 90 prosent over 70 øre (eks mva.), som opprinnelig var ment å gjelde fra oktober av. For august dekkes uansett 80 prosent.

Her kan du se hvordan din august-regning blir til slutt:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer