Tar risiko første gang

Gravide tar større sjanser for å få oppleve en naturlig fødsel.

Ifølge en ny studie er mange kvinner beredt til å gå gjennom komplikasjoner for å ha en naturlig fødsel. Foto: colourbox.com
Ifølge en ny studie er mange kvinner beredt til å gå gjennom komplikasjoner for å ha en naturlig fødsel. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Førstegangsfødende er beredt til å ta større sjanser for å få en naturlig fødsel enn det legene deres er, skriver The British Journal of Obstetrics and Gynaecology.

102 gravide kvinner og 341 jordmødre, fødselsleger og andre leger deltok i studien fra The Royal Prince Alfred Hospital, der de ble spurt om hvilke komplikasjoner som ville få dem til å velge keisersnitt.

Studiedeltakerne ble intervjuet om både moderate og alvorlige komplikasjoner, og i alle tilfeller var de gravide kvinnene mer tilbøyelige til å gjennomgå komplikasjoner for å få en naturlig fødsel enn det jordmødrene eller legene deres var.

- Vi oppdaget at de gravide kvinnene i større grad ville ha en vaginal fødsel og at de var mer beredt til å ta risikoer ved en vaginal fødsel enn det legene var, sier studieleder Catherine Turner.

Les også: Gravide bør forberede seg

Naturlig fødsel viktig for mange- Dette tyder på at det å ha en normal fødsel – og oppleve den – er svært viktig for mange kvinner, sier Philip Steer, som er professor og sjefredaktør i The British Journal of Obstetrics and Gynaecology.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer