Tatoveringen overlevde

Fedmeoperasjonen kunne ødelagt Ørjans tatovering.

Ørjan Røstum (26) fikk fedmeoperasjon uten at tatoveringen hans ble ødelagt. Foto: Christina Yvonne Olsen
Ørjan Røstum (26) fikk fedmeoperasjon uten at tatoveringen hans ble ødelagt. Foto: Christina Yvonne Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ørjan Røstum (26) fra Klæbu utenfor Trondheim er glad i tatoveringer og har kunst spredd ut over rygg, mage og armer.

Men før han skulle gjennomføre en omfattende fedmeoperasjon var han redd at den prisbelønte tatoveringen med skipet ''Destination Unknown'' skulle ødelegges.

Med åpen kirurgi ville 26-åringen fått et arr fra brystet og nedover magen, og skipet ville blitt delt i to. Men overlege Ronald Mårvik ved St. Olavs hospital i Trondheim visste råd, og Røstum fikk tilbud om laparskopisk inngrep.

Les også: Innser ikke at vi er feite

Unngår store måltider

Gjennom laparoskopisk gastric bypass er målet å redusere sin egen kroppsvekt betydelig. En større del av magesekken og tolvfingertarmen har blitt koblet ut, slik at mat fra spiserøret passerer ned i en meget liten gjenværende del av magesekken, og deretter direkte over i tynntarmen.Ubehagelige symptomer ved inntak av store måltider, gjør at opererte pasienter unngår forstore måltider, og dermed kan gå ned i vekt.

Fort mett

- Jeg nevnte tatoveringen min for legen før jeg skulle opereres . Det hadde jo vært littkjedelig å ødelegge den, sier Røstum til DinSide Helse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.