Taxfree-selskap fjerner alkohol fra bonusordning

Travel Retail Norway gjør en endring i sin ferske bonusklubb som startet opp i september. Da vil kundene ikke få rabatt på alkohol.

BONUS-BOYCOTT: Alkohol er ikke lenger blant varene kundene kan få rabatt på i taxfree-selskapet TRNs nye bonusklubb. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
BONUS-BOYCOTT: Alkohol er ikke lenger blant varene kundene kan få rabatt på i taxfree-selskapet TRNs nye bonusklubb. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Da bransjenettstedet flysmart24.no omtalte den nye bonusklubben for en måned siden, kom det fram at kundene også kunne kjøpe alkohol med 10 prosent rabatt på første kjøp, i tillegg til de andre varene.

Taxfreeselskapet kunne bare ikke fortelle det til kundene, de måtte oppdage det selv.

Introduksjonstilbudet ble raskt populært, men etter at KrF og Sp reagerte kraftig på opplysningene om alkoholsalget, har Travel Retail Norway (TRN) nå snudd, skriver Vårt Land.

– Nå bør disse selskapene bør skjerpe seg og forholde seg til alkoholloven. De står jo i fare for å undergrave hele taxfree-ordningen hvis de utnytter disse gråsonene, sier Geir Jørgen Bekkevold (KrF).

Han får støtte fra Sps Kjersti Toppe, som sammen med Bekkevold ønsker at Helsedirektoratet skal undersøke om bonusordningen bryter med alkoholloven, som slår fast at det er forbudt å gi spesielle rabattilbud på alkoholholdige drikkevarer.

Kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i TRN opplyser til avisen at de nå fjerner alkohol fra bonusprogrammet. Han sier at salget av alkohol ikke har gått opp ettersom det begrenses av alkoholkvoten, men at de har registrert økt salg av parfyme og kosmetikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer