Taxibeat kan være ulovlig

Formidling av drosjeturer utenfor taxisentralen er nemlig ikke lov.

"ULOVLIG": Samferdselsdepartementet og Norges Taxiforbund mener appen Taxibeat kan bryte norsk lov.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
"ULOVLIG": Samferdselsdepartementet og Norges Taxiforbund mener appen Taxibeat kan bryte norsk lov. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge kreves det drosjeløyve for å kjøre taxi. Og kjører du for en taxisentral, kreves det at all organisert formidling av turer går gjennom denne sentralen.

Likevel har den internasjonale tjenesten Taxibeat kommet hit til lands. Dette er en app hvor kunden bestiller taxi direkte av taxisjåførene som registrerer seg hos tjenesten. Appen har ingen samarbeid med drosjesentralene, og formidlingen foregår derfor direkte mellom kunde og sjåfør, gjennom tjenesten.

– Vår vurdering er at slike tjenester er ulovlige. Er du pålagt å kjøre under en sentral, skal all formidling skje via denne sentralen, forteller avdelingsdirektør Arnfinn Øen i Samferdselsdepartementet til DinSide.

Nå skal det være ett nummer for alle taxier i Norge

Nekter for formidling

Tjenesten startet i Hellas, men har ekspandert til en rekke andre land, som Norge. Her til lands er det selskapet Linima som står bak appen, og daglig leder Gregory Gjini er helt uenig i Samferdselsdepartementets vurdering.

– Vi driver ikke med formidling av turer. Vi gir bare en åpen markedsplass, hvor sjåfører og kunder har muligheten til å møtes – det er det, forteller Gjini til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer