- Taxiene opplyser ikke om priser som de skal

Nå kommer kontrollene.

UNNLATER Å GI PRIS: Taxien skal gi deg pris på turen før avreise. Det er det ifølge Forbrukertilsynet mange som ikke gjør. Foro: NTB scanpix
UNNLATER Å GI PRIS: Taxien skal gi deg pris på turen før avreise. Det er det ifølge Forbrukertilsynet mange som ikke gjør. Foro: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. juli 2018 ble det innført krav om at taxiene må oppgi pristilbud til kunden. Dette kan kun gjøres dersom kunden har en adresse å oppgi, og pristilbudet skal skje uoppfordret; det skal altså ikke være nødvendig at kunden aktivt spør etter dette selv.

- Kravet om pristilbud gjelder hvis drosjekunden kan oppgi et tilstrekkelig avgrenset bestemmelsessted, ifølge informasjonen fra Samferdselsdepartementet.

Men ifølge Forbrukertilsynet, er det mange drosjer som ikke gir kundene pristilbud før reisen avtales:

- Vi har inntrykk av at denne regelen i liten grad praktiseres av bransjen, sier Jo Gjedrem, avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet.

Varsler kontroller

Inntrykket av den manglende regelpraksisen sier Gjedrem er basert på egne erfaringer som drosjekunder, TV2 Hjelper deg sin reportasje i vinter - og tilbakemeldinger fra bransjen.

Forbrukertilsynet varsler nå skjerpet innsats mot taxinæringen for at de skal følge prisopplysningsplikten.

I første omgang har de nå sendt ut brev til alle de sju drosjesentralene i Oslo for å orientere om endringene i prisopplysningsforskriften som trådte i kraft i fjor. De vil også snart sende samme brev til resten av landets sentraler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer