Taxiene skal gi pristilbud - men mange følger ikke loven

Du skal alltid få et pristilbud før taxituren starter, men nå avslører en kontroll at ingen av drosjene følger denne regelen. - Skuffende, sier Forbrukertilsynet.

SKAL UOPPFORDRET GI DEG PRISTILBUD: Taxiene skal gi deg et pristilbud før du aksepterer turen, og så skal du betale det som koster minst av tilbudet, fastpris og taksameterpris. Ingen av drosjesjåførene ga kunden pristilbud, i en tilsynsaksjon som Forbrukertilsynet har hatt. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix
SKAL UOPPFORDRET GI DEG PRISTILBUD: Taxiene skal gi deg et pristilbud før du aksepterer turen, og så skal du betale det som koster minst av tilbudet, fastpris og taksameterpris. Ingen av drosjesjåførene ga kunden pristilbud, i en tilsynsaksjon som Forbrukertilsynet har hatt. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. juli 2018 ble det innført krav om at taxiene må oppgi pristilbud til kunden.

Dette pristilbudet skal gis uoppfordret; det skal altså ikke være nødvendig at du som kunde aktivt spør etter dette selv.

Plikten til å gi et pristilbud gjelder både for bestilling i app, bestilling på telefon til taxisentral og ved praiing av taxi på gata.

Men en fersk tilsynsaksjon gjennomført av Forbrukertilsynet viser at det er mange drosjer og drosjeselskap som unnlater å gi et pristilbud - og som dermed bryter prisopplysningsplikten.

- Altfor dårlig

I september 2019 varslet Forbrukertilsynet skjerpet innsats mot taxinæringen for å få dem til å følge prisopplysningsplikten, og nå har de gjennomført en tilsynsaksjon i Oslo.

Aksjonen omfatter bestilling av taxi på app, telefon og praiing av drosje på gata. Den ble gjennomført anonymt, det vil si at drosjene ikke visste at det var en kontroll.

Det var sju drosjeselskap som ble sjekket: Oslo Taxi, Norgestaxi, Christiania Taxi, Scandinavian Taxi, Bytaxi, Taxi 2 og Sentrum Taxi.

Resultatene er ifølge Forbrukertilsynet nedslående:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer