Te hjelper hjernen

Her har du enda en god grunn til å ta en kopp te: Den varme drikken hjelper deg med å holde hjernen i form.

Publisert
Sist oppdatert

Forskere har kommet opp med en perfekt unnskyldning for å ta for mange te-pauser: du får bedre hukommelse. Tester på grønn og svart te, viser at jevnlig tedrikking kan forebygge mot alderrelatert hukommelsessvikt og holde borte sykdommer som Alzheimers.

Vet ikke hvorforEd Okello fant ut at te sperrer hjerneenzymer som ødelegger acetylcholine, en nervesender som bringer meldinger mellom hjernecellene.

Fremdeles vet ingen den egentlige årsaken til at noen får Alzheimers, men man har funnet ut at de som har sykdommen har et svært lavt nivå av acetylcholine i hjernen. Medisiner som hjelper mot lidelsen, jobber med å få nerveseneren tilbake til normalt nivå. Normal aldersrelatert hukommelsessvikt er også forbundet med reduksjon av acetylcholine.

Te beskytterVed å stoppe ødeleggelsen av acetylcholine, kan kjemikalier i te beskytte nervesendernivået fra å bli for lavt.

Både svart og grønn te hjelper mot hjerneenzymene, men mens svart te bare har effekt en dag av gangen, hjelper grønn te en hel uke.

- Hvis dette virker i kroppen som det gjør i laboratoriet, kan alt fra fem til ti kopper te per dag hjelpe nivåene til acetylcholine hvis du har for lite, sier Okello til Society Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer