Tea-tree mot sommerplagene

Her er sommerens minste førstehjelpsskrin: En flaske tea-tree olje kan hjelpe for det aller meste.

Publisert
Sist oppdatert

Med sommeren kommer også insektstikk, brennmaneter, solbrente skuldre og alskens andre små og store plager. Og akkurat når uhellet er ute er sannsynligheten også stor for at du ikke sitter ved siden av et velfylt førstehjelpsskrin.

Men om du vil slippe å fylle strandbagen med plaster, salver og kremer hver gang du skal ut av huset finnes det et godt alternativ.

En flaske med oljen fra australske tea-tree hjelper mot en hel masse småplager og tar ikke større plass enn en lighter.

Tradisjonell lindringTea-tree, eller te-treet på godt norsk, er brukt som medisin av urbefolkningen i Australia gjennom alle tider. Oljen fra bladene på treet har en antiseptisk og sårlegende effekt, og kan også virke smertestillende ved små skader.

Mange alternative kosmetikkprodukter baserer seg også på tea-tree olje. Årsaken er at oljen kan hjelpe mot mange forskjellige hudproblemer som tørr hud, eksem, sopp, kløe og kviser.

Livet i fjæraOm du tar med ungene eller bare en piknik-kurv til stranden i sommer er oddsene store for at du støter på minst en av de fire store sommerplagene: Brennmaneter, myggstikk, brennesle og solbrenthet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer