Tegn en fryktløs barneforsikring

Selv om sannsynligheten er liten for at det skal skje noe alvorlig med barnet ditt før det fyller 18 år, er forsikringsbransjens strategi å skremme mye, men opplyse lite. Likevel må du sørge for å beholde vett og forstand når du velger barneforsikring.

Publisert
Sist oppdatert

Barneforsikring er i vinden og reklamekampanjer kjøres kontinuerlig fra selskapene. Fellesnevneren er at de er gode til å spille på foreldres frykt for at noe skal skje med barna; for "du har vel forsikret det kjæreste du eier?"

Grovt sett, er selskapenes tilbud forholdsvis like med hensyn til hva de forsikrer mot - hovedinnholdet dreier seg om uførhet ved sykdom eller ulykke.

Men hva er sannsynligheten for at din friske og sunne tre-åring vil bli ufør før det rekker å opparbeide poeng i folketrygden? Svaret er neimen ikke lett å finne, og tro oss; vi har jobbet hardt for å få ut tallene.

Se hva barneforsikringene koster - og hva de dekker

Sensitivt lav?

- Dette er opplysninger som er sensitive for selskapene - deres konkurranseposisjon overfor hverandre avhenger nettopp av hvordan de fastslår denne risikoen, forklarer Preben Sandborg Røe, informasjonsdirektør i Finansnæringens hovedorganisasjon.

Selskapet Storebrand har vist seg som vår mest fryktløse kilde- alt er jo relativt- og opplyser at det i 2002 var cirka 900 nye tilfeller av varig uføre i landet mellom 18 og 25 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer