De fleste har nå fått med seg at konsumprisindeksen har falt med 1,8 prosent siden januar i fjor.
Er prisfallet en god eller dårlig nyhet?
I og med at arbeidsledigheten etter alt å dømme er på vikende front, og samtlige analysemiljøer spår nordmenn en grei lønnsvekst de nærmeste årene, kan nyheten om prisfallet godt forstås som en glad-nyhet. Om vi i det hele tatt har hva vi kaller deflasjon (per definisjon er nemlig deflasjon vedvarende), tyder mye på at vi har hva enkelte kaller en god deflasjon. Det vil si at prisfallet ikke innebærer inntektsfall for aktørene i økonomien. I Penger og Kreditt nr. 2/03 beskrives virkningen av god deflasjon slik: "Prisfall gir økt eller uendret produksjon og sysselsetting og går sammen med reallønnsvekst og eventuelt en økning i overskuddene i bedriftene, økte aksjekurser og forventninger om en positiv økonomisk utvikling. Dermed kan skiftet i tilbudet utløse et positivt skift i etterspørselen. Dette vil motvirke det initiale prisfallet".For DinSides lesere er det i hvert fall ikke noen grunn til å henge med hodet, snarere tvert i mot. Var vi dere, gikk vi på shopping etter varene som har sunket aller mest i pris. Valutakursene kan nemlig gjøre dine favorittvarer dyrere i nær fremtid.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger