Teknodingser

Teknofile gutter - gled dere. Viser du denne lista til dama, blir julekvelden en gedigen fest.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]
[Ugjyldig objekt (NAV)]

 • 1. Digitalt kamera. For de aller fleste er nå de digitale kameraene fullverdige alternativer til vanlige kameraer. Utviklingen går også stadig framover, mens prisene blir lavere og lavere; de nyeste digitalkameraene finner du her.
 • 2. Digitalt videokamera. Verden er digital og DV-kameraene blir mindre og mindre. De billigste koster nå fra 3 - 6.000 kroner. Som vanlig får du bedre kvalitet og flere finesser hvis du legger i noen tusenlapper ekstra.
 • 3. Mobiltelefon med kamera. Nesten alle de store mobilselskapene har en eller flere mobiltelefoner med innebygget kamera. Billedkvaliteten er imidlertid ikke mye å skryte av, men med disse godbitene kan damene i hvert fall få dokumentert hvor vi befinner oss til enhver tid.

  Tror de ikke at vi jobber overtid, er det bare å sende et bilde fra telefonens innebygde kamera. Prismessig ligger telefonene fra rundt 500 kroner og opp til 5/7.000 kroner, avhengig av om telefonen kjøpes med eller uten et rådyrt abonnement.

 • 4. Hjemmekinoanlegg. Høyttalersett, DVD-spiller, surroundforsterker gir deg kino i stua. De billigste hybelanleggene kan du få helt nede i 3/4-tusenlapper, legger du i rundt 15.000 kroner får du et relativt godt anlegg.

  Oppover er det ingen prisgrense - her er ett eksempel på hva du kan få hvis penger ikke er noen hindring.

 • 5. LCD eller Plasma-TV. Desto større bilde og flatere skjerm - desto bedre. For noen år siden kostet alle plasmaskjermene over 100.000 kroner. Nå får du de små LCD-TVene fra 4.000 kroner og oppover, mens de billigste 42-tommerne i plasmaklassen ligger rundt 16.000 kroner. Oppover er det fremdeles ingen grense.

  Vi har testet over 23 LCD- og plasmaTVer. Her er alle testene!

 • 6. Prosjektor/lerret. Har kjæresten allerede henvist filmkveldene dine til kjellerstua kan prosjektor og lerret være et bedre alternativ. Prosjektorer fås i utallige merker og prisklasser, fra 8.000 for de billigste. Oppover er det ingen grense, men så får du også bedre bilde og mer stillegående modeller.
 • 7. Spillmaskin. Playstation2 og X-Box har vært på markedet en stund, men først nå i det siste har det blitt vanlig med online-mulighet. Har du lyst til å spille mot kompisene dine over nettet er det bare å kaste seg på. Du får nå X-Box og Playstation2 til rundt 1.100 kroner, Nintendo Gamecube er også et godt alternativ.

  Husk likevel at spillene alene koster mellom 400 og 600 kroner, sørg derfor for at du kjøper konsollen et sted hvor det følger med spill i prisen.

 • 8. DVD-opptaker i stua: Ta opp spillefilmene og rediger bort reklamen, eller spill av MP3-låter og digitale bilder. Sett direktesendingene på pause og fortsett nøyaktig der du slapp. Når du kommer tilbake er det bare å trykke på play, så vil spilleren starte der opptaket begynte - samtidig som den fortsetter å ta opp resten.

  Her er det utallige aktører på markedet: JVC, Sony, Pioneer og Philips er noen eksempler. De billigste opptakerne får du fra rundt 2.000 kroner, mens harddiskutgavene ligger fra 6.000 og oppover, avhengig av merke og modell. Av de vi har testet er Pioneers alternativ best i klassen.

 • 9. MP3-jukeboks. Sonys nye lekkerbisken og Apple mini-iPod er de vi har mest sans for, men det fins mange konkurrenter, testene av årets nyheter finner du her. Fordel: Du kan ta med deg hele CD-samlingen på ferie.

  Pris: Varierer kraftig, men du kan få de billigste for drøye tusenlappen.

 • 10. Parabolanlegg. Tilgangen til flere hundre TV-kanaler lokker utvilsomt, spesielt for de som ikke kan få vanlig kabel-TV. Et parabolanlegg med de nødvendige kortene fikser biffen. Prisene varierer sterkt, og er avhengig av bindingstid, hvilke kanalpakker du velger, og om du leier eller kjøper dekoderen.

  Regn med fra 1 krone til et par tusenlapper for mottakeren, og en månedspris på mellom 2 - 400 kroner avhengig av programpakke.

 • 11: Universalfjernkontroll. Er nødvendig for å styre hjemmekinoutstyret og parabolanlegget uten å ha åtte ulike kontroller. Fjernkontrollen kan gjerne ha LCD-skjerm. Da kommer den på 1 - 4.000 kroner, noe som duger i massevis.

  De med VELDIG god råd klinker like godt til med en ny Pronto til rundt 11.000 kroner.

 • 12: Bærbar DVD-spiller. Glem de dårlige filmene på flyreisen til Syden. Med bærbar DVD-spiller til rundt 2.000 kroner kan du se film på toget, trikken og - badet. Du kan også montere den i bilen, og få ungene til å være stille – selv når du skal besøke svigermor på den andre siden av fjellet.

  DinSide Data har testet Next Base SDV-17A som har en veiledende utsalgspris på 4.490 kroner.

 • Radiostyrt bil eller elektrisk bilbane. Dette blir man ALDRI for gammel til. Priser fra 500 og oppover.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer