Tekstforfatteren: Teksten skal fenge

- Det er ingen faste regler for hvordan du får en lesers oppmerksomhet - så lenge teksten fenger, sier Tore Woll, tekstforfatter i Try Reklamebyrå.

Publisert
Sist oppdatert

I bakhodetHan har likevel noen smarte tips i bakhånd som kan være en bra rettesnor når du skal sette deg ned og skrive annonseteksten.

Unngå selger- og reklamespråkDet som er aller viktigst i en annonsetekst, er at man ikke setter seg ned for å skrive en annonsetekst, sier Woll.

Dette kan kanskje høres veldig motstridende ut, men ifølge Wold skriver alt for mange stereotypt selgende, eller reklamete. "aldri før har Internett vært mer tilgjengelig", "rett ved dine fingertupper".

Imidlertid fanger noen ord opp oppmerksomheten til leserne bedre enn andre. Woll nevner i fleng: "Gratis!", "Store pupper!", "Nyhet!", "FCUK", "Godt kull!" etc. Det hjelper imidlertid ikke å skrive om nakne damer om du skal selge en bil. Da er det bare tomme ord.

Det som er viktig er hva leseren sitter igjen med.

Noen enkle fallgruver- Skriv en tekst som er ærlig, ikke prøv å pakk det inn i svulstige ord. Svulstige ord er svulsten i reklamen, sier Woll. Og selv om du bør tenke på at du skal skrive en annonse, bør du likevel ha formålet i bakhodet. - Du skal til syvende og sist selge, eller påvirke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer