Tele2 og Telenor i utenlandskrig

Denne uken sloss de som hvem som har de laveste prisene til de landene vi ringer mest til.

Publisert

Forrige uke sloss de om hvem som hadde de laveste prisene til mobiltelefoner i Telenors nett. (Dessverre hadde de glemt at det er flere aktører i markedet enn de to, og Telenor skylder etter sitt løfte om alltid å være billigst sine norske abonnenter enda noen titalls millioner kroner).

Så kommer denne uken, og nå sloss de om hvem som er billigst til Sverige, Storbritannia, USA, Danmark og noen få "høytrafikkland" til.

Telenor åpner ballet med løfte om kraftig prisnedgang fra 15. juni. Tele2 svarer tvert med enda litt lavere priser. Det koster nå 68 øre minuttet å ringe til Sverige.

I forhold til prisene for et par år siden høres dette rimelig ut. Men det er det ikke. Elektronene bli ikke slitne av å dra helt til Stockholm, og det er ingen mening i at det skal koste 13 øre minuttet å ringe fra Oslo til Kirkenes, mens det skal koste 68 øre minuttet å ringe til Strømstad.

Hittil har de store, "gamle" televerkene klart å beholde et monopol på utenlandssamtaler, men dette vil sprekke snart, etterhvert som de nye aktørene bygger opp alternative nett. Utenlandsprisene vil snart komme ned på lokaltakstnivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer