Telefonaksjon mot Barne- og Familiedepartementet

Foreningen 2 Foreldre forsøker i en telefonaksjon mandag 14. desember å sette fokus på en norsk barnelov som foreningen mener er svært urettferdig og som vanskeliggjør rollen som pappa etter samlivsbrudd.

Publisert

Foreningen 2 Foreldre oppfordrer mandag medlemmene og andre om å delta i en dugnad for å få svar fra de politiske og byråkratiske myndigheter i Barne- og Familiedepartementet.

- Tillitsvalgte i foreningen får utallige reaksjoner fra mennesker som er fortvilte og frustrerte over det norske barnelovssystemet, sier leder i foreningen Rune Rækken til DinSide.

- Vårt mål er å synliggjøre for BFD at det er mange som er opptatt av skjevhetene i barnelovssystemet i Norge, sier Rækken.

Fra klokken 1000 til 1500 ønsket foreningen at flest mulig ringte departementet for å få svar på spørsmål som har med urimelighetene i barneloven å gjøre. Blant spørsmålene som foreningen ønsket å få svar på var:Fedre som ikke er gift får etter barneloven ikke foreldreansvar for sine barn uten at mor samtykker til dette. Denne bestemmelsen er i strid med likestillingsloven (som forbyr forskjellsbehandling av menn og kvinner) og barnekonvensjonen (som slår fast at barn ikke skal diskrimineres). Hvorfor får ikke far foreldreansvar automatisk når farskapet er fastslått?

Svært mange barn opplever at foreldrene bosetter langt fra hverandre. Dette medfører ofte store reisekostnader for barn. Barneloven slår fast at disse utgiftene skal bæres av "samværsforelderen" uavhengig av om det er den som har omsorgen som flytter. Hvorfor deles ikke reisekostnadene?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer