Telefonsluket

I vår mobilalder river en standardbruker seg i håret over to telefonregninger. De fleste betaler minst 2000 kroner for mye i året.

Publisert
Sist oppdatert

I følge Post- og teletilsynet, er standardbruk hos en privatperson

Fasttelefoni: 20 samtaler à 7 min per uke Mobiltelefoni: 10 samtaler à 2 min og 20 SMS per uke

Med dagens billigste leverandører uten begrensninger, betyr dette til sammen teleregninger på

Fasttelefonen: 2.400 kroner i året og Mobiltelefonen: 2.240 kroner i året

De fleste betaler nok langt mer enn dette, og sparer lett et par tusenlapper på å bytte mobilabonnement. Sjekk abonnementet som er billigst for deg med DinSides mobilkalkulator.

Hvis du allerede har abonnementet som er billigst for ditt ringemønster, og likevel vil kutte kostnadene enda mer, må du ta grepet om televanene dine.

Forny deg

Er du blant de tallrike telebrukere på gater og torg, som bruker mobilen til å avgi nyheten: "Hei! Jeg er hos deg om ett minutt!", kan følgende forslag hjelpe deg til å spare omtrent 2000 kroner i året: Effektiviser mobilbruken, og kutt fasttelefonen.

Standard fastavgift i abonnementene på stasjonær telefon er nemlig 1.908 kroner. Dette er 40 prosent av en samlet regning på 5000. Dropper du fasttelefonen, forsvinner denne utgiften. Men du vil jo fortsatt ønske å ta noen av samtalene du hittil har tatt med fasttelefonen. For at ikke mobilregningen skal nå stratosfæren, er det derfor viktig at du har muligheter til å effektivisere mobilbruken. Ellers kan vinninga fort gå opp i spinninga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer