Telenor - Folkeaksjen?

Staten selger Telenor og ønsker at du og jeg skal kjøpe. Fra fredag 17 november og ut måneden har privatpersoner i Norge muligheten til å kjøpe Telenor-aksjer med ymse rabatter og bonusordninger.

Publisert

Regjeringen ønsker at Telenor skal bli et selskap med norsk tilhørighet og norske eiere. Så selv om staten kommer til å ha en eierandel på nærmere 80 prosent etter aksjeutvidelsen, ønsker myndighetene at flest mulig privatpersoner i Norge skal kjøpe aksjer i selskapet.

Slik kjøper du aksjer i Telenor

Tilgjengelighet er et stikkord ved kjøp av Telenor aksjen. Du har mulighet til å bestille andeler pr. brev og faks som du sender til en bestillingsstedene, du kan bestille over Internett og kan bestille andeler i de fleste banker, postkontorer og verdipapirforetak i Norge.For å kunne kjøpe Telenor-aksjer må du ha VPS-konto. Dette er en konto hos verdipapirsentralen som holder oversikt over dine aksjer på samme måte som en bankkonto, og er et krav for å kunne handle med aksjer. Du kan opprette en slik konto samtidig som du bestiller andeler i Telenor.

Sukrer kjøpet

For å nå sin målsetning om å gjøre Telenor til en folkeaksje har myndighetene vedtatt ordninger som skal gjøre det attraktivt for nordmenn å sikre seg eiendeler. · Private norske investorer vil få en rabatt på to kroner pr aksje i forhold til den endelige tegningskursen som blir fastsatt søndag 3 desember. Denne vil da trolig ligge innenfor prisintervallet som er satt mellom 50 og 68 kroner pr aksje.· Private norske investorer som beholder sine aksjer i ett år få en bonus aksje for hver tiende som de har kjøpt. Begge disse ordningene gjelder for aksjer til en verdi av opp til 25.000 kroner, som også er grensen for der du er garantert å få tildelt aksjer.Skal du bli Telenor eier må du minimum kjøpe aksjer til en verdi av 5.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer