Telenor mobilabonnement

Telenor får smekk for telefonsalg

Telenors telefonselgere har i lengre tid kontaktet kunder som har reservert seg mot telefonsalg og tilbudt dem tjenester. Nå setter Forbrukertilsynet foten ned.

FÅR IKKE RINGE: Telenors telefonselgere har i lengre tid kontaktet kunder som har reservert seg mot telefonsalg og tilbudt disse flere tjenester fra selskapet. Nå har Forbrukertilsynet fattet forbudsvedtak, og Telenor må betale tvangsmulkt på 30.000 kr for hver oppringning som er i strid med vedtaket. Foto: NTB scanpix
FÅR IKKE RINGE: Telenors telefonselgere har i lengre tid kontaktet kunder som har reservert seg mot telefonsalg og tilbudt disse flere tjenester fra selskapet. Nå har Forbrukertilsynet fattet forbudsvedtak, og Telenor må betale tvangsmulkt på 30.000 kr for hver oppringning som er i strid med vedtaket. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Resultatet er et forbudsvedtak som innebærer at Telenor må betale tvangsmulkt på 30.000 kroner for hver eneste oppringning som er i strid med vedtaket, opplyser Forbrukertilsynet.

Ulovlig oppringt om mobilabonnement

– Telenor mener de holder seg på riktig side av loven, men det er vi uenig i. Derfor har vi nå fattet forbudsvedtak, sier tilsynsdirektør Elisabeth Lier Haugseth.

Forbrukertilsynet opplyser at de har mottatt mange klager fra bredbåndskunder hos Telenor som reagerer på at de har blitt ringt opp og tilbudt mobilabonnement.

Alle klagerne hadde reservert seg mot telefonsalg, enten i Reservasjonsregisteret eller direkte hos Telenor.

– Det er tillatt å ringe kunder som har reservert seg mot telefonsalg for å tilby dem tilsvarende tjenester som de alt har kjøpt, men Telenor tolker etter vårt syn dette unntaket for vidt, sier Haugseth.

- Bryter også markedsføringsloven

Forbrukertilsynet mener Telenor også bryter markedsføringsloven ved å ringe forbrukere som har gitt beskjed direkte til selskapet om at de ikke ønsker å bli oppringt. Mange har klaget på at Telenor fortsetter å ringe dem selv om de har gitt beskjed om at de ikke ønsker oppringninger fra selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer