Telenors mobilnett:

Telenor får smekk på fingrene fra Nkom

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har gjennomgått Telenors priser til mobilaktører som leier plass i Telenors mobilnett. Nkom mener prisene er for høye.

FOR DYRT: Nkom mener det er for dyrt for andre mobilaktører å leie plass i Telenors mobilnett. Foto: Maskot / NTB Scanpix
FOR DYRT: Nkom mener det er for dyrt for andre mobilaktører å leie plass i Telenors mobilnett. Foto: Maskot / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dermed har Nkom i et utkast til vedtak om konkurransevilkår i mobilmarkedet konkludert med at Telenor må redusere grossistprisene for selskaper som vil leie tilgang til selskapets mobilnett.

Telenor er pålagt å åpne sitt mobilnett for andre tilbydere av mobiltjenester. Dette for å legge til rette for like konkurransevilkår også for mindre aktører i sluttbrukermarkedet.

Prisbetingelsene fra Telenor skal derfor være på et nivå som forhindrer at de som leier plass har mulighet til fornuftige marginer og inntjening. Dette kontrolleres derfor av Nkom hver sjette måned.

Under første kontroll kom Telenor positivt ut, men under den nyeste kontrollen er situasjonen annerledes.

«Testresultatene viser at tilgangsprisen for tjenesteleverandører er for høy. I en modellert situasjon, som bruker Telenors inntekter og realistiske tilgangskostnader, viser testen at tilgangskjøpere har negativ bruttomargin for flere av abonnementene som inngår i testen» skriver Nkom i sitt vedtak. Telenor må derfor redusere sine tilgangspriser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer