Telenor gir opp nettmonopol

Nyhet: Nå kan du ringe og surfe billig hos Tele2, Enitel og andre teleselskaper uten å måtte betale abonnementsavgift til Telenor først. Ergo: Du sparer penger.

Publisert

Telenor opplyste i dag at selskapet åpner også den siste delen av aksessnettet for andre operatører fra 1. april. Den nye tjenesten har de kalt ’Operatøraksess’.

Reell konkurranse

Hittil har andre operatører kunnet bruke hoveddelen av nettet, men fasttelefon-kundene har måttet betale abonnementsavgift til Telenor og bruke forvalg når de ringte. Myndighetene har pekt på at dette har vært konkurransehindrende.

Dette er hva du betaler i dag: Abonnementsavgiften hos Telenor er 149 kroner måneden for et vanlig abonnement, og 219 kroner måneden for et ISDN-abonnement. Flere har kritisert Telenor for å ha en monopolistisk høy pris på ISDN-abonnement. EU-kommisjonen ytret i fjor ønske om åpne telenett – for å få en effektiv konkurranse. Nå blir konkurransen reell.

Ingen vet hvilke abonnementspriser de mindre teleoperatørene vil tilby, men vi får et marked med konkurranse også på abonnementsprisene – ikke bare på ringetida. Resultatet kommer deg til gode i form av lavere priser. I Telenor vil ingen si særlig mye om prisene framover.

- Vi avventer prisene som våre konkurrenter legger seg på. Så langt kan vi ikke love at prisene går ned. Men konkurransen blir både tøff og spennende, sier Jan Edvard Thygesen, administrerende direktør i Telenor Nett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer