Telenor halverer datakvota om du velger fri roaming

- Dette er ikke et godt tilbud, mener konkurrent, som lover motsvar.

HALVERING: En halvering av datakvota på Telenors billigste abonnement betyr også en dobling av gigabyteprisen. Det er prisen å betale om du ønsker fri roaming i Europa. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
HALVERING: En halvering av datakvota på Telenors billigste abonnement betyr også en dobling av gigabyteprisen. Det er prisen å betale om du ønsker fri roaming i Europa. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med stor ståhei lanserte Telenor i dag at de gir kundene sine fri dataroaming i alle EU/EØS-land. De hevdet videre at dette ville gjelde alle eksisterende kunder som kostnadsfritt gikk over til den nye abonnementsporteføljen «Frihet».

Det de ikke sa like høyt, er at «kostnadsfritt» potensielt kan bety en halvering av datakvota du i dag har. For mens de minste nye Frihet-abonnementene følger samme priser som dagens Mobil-abonnementer, går alle datakvotene ned, og prisene dermed i praksis opp.

- Dette er ikke et godt tilbud, sier direktør Øistein Eriksen i OneCall til Dinside.

LES OGSÅ: Telenor lanserer roaming med norske priser for hele Europa

Slik øker Telenor prisene

Telenors Frihet-abonnementer kommer i flere størrelser enn før. Men fram til 399 kroner følger de den gamle prisstukturen, men altså med nye datakvoter.

Se selv:

For eksempel ser du at du før fikk én gigabyte for 249 kroner, men nå bare en halv. Sånn sett har prisen per gigabyte doblet seg, og du bør vurdere hvorvidt dette faktisk er noe du ønsker å bytte til.

Ferie vs. hverdags

- På alle prisnivåer som folk faktisk kjøper, reduserer de altså datamengden. Også lar de deg bruke den reduserte datamengden i Europa de kanskje to ukene du er på ferie, sier Eriksen i OneCall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer