Nkom mener Telenor fortsatt driver ulovlig «winback»

- Telenor lokker gamle kunder tilbake – ulovlig

Varsler 7 millioner kroner i overtredelsesgebyr. - Overraskende, sier Telenor.

KUNDER SOM BYTTER: Å prøve å beholde kunder som ønsker å bytte abonnement, er ulovlig i Norge. Nå beskyldes Telenor for å fortsette med slik winback-salg, og Nkom truer dem med heftig straff. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KUNDER SOM BYTTER: Å prøve å beholde kunder som ønsker å bytte abonnement, er ulovlig i Norge. Nå beskyldes Telenor for å fortsette med slik winback-salg, og Nkom truer dem med heftig straff. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av 2016 ble «winback» ulovlig i Norge.

Begrepet brukes om mobiloperatører som prøver å stanse kunder på vei ut av abonnementet, for eksempel ved å gi dem ekstra gode tilbud.

I vinter truet Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) Telenor med konsekvenser for at operatøren, ifølge dem, fortsatte med slik praksis.

Nå har Nkom fått nok, og pålegger Telenor å stanse det de ser på som fortsatt pågående lovbrudd.

Og varsler samtidig et overtredelsesgebyr på 7 millioner kroner.

Derfor reagerer myndighetene

- Det er viktig at utfordrere i det norske mobilmarkedet ikke skal hindres i å bygge opp en kundemasse, av konkurrenter som bryter lovverket, sier direktør Elisabeth Aarsæther i Nkom i en pressemelding.

- Et selskap som har fått en ny kunde, må bruke ressurser på å gjøre klart kundeforholdet, utstede og sende SIM-kort og så videre. Da er det ikke greit at prosessen blir avbrutt med ulovlige virkemidler fra konkurrenter, fortsetter hun.

Nkom mener regelverket er klart: «At kunder som bytter mobilselskap, ikke skal utsettes for markedsføring fra det selskapet hun forlater» som de skriver. Og Nkom mener at Telenor har gjort nettopp dette, også etter første varsel, mot både tidligere Telenor- og Talkmore-kunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer