Telenor må skjerpe seg

Ifølge Tele 2 vil Telenor måtte innføre nummerportabilitet enda tidligere enn selskapet hadde tenkt seg, det vil si innen utgangen av April 1999 For deg som forbruker betyr det at du slipper å bruke prefiks dersom du ønsker å benytte en annen leverandør enn Telenor .

Slutt på teleprefiks til neste år. Foto: tg
Slutt på teleprefiks til neste år. Foto: tg Vis mer
Publisert

- Vi har god grunn til å tro at Post- og teletilsynet vil fremme dette kravet i løpet av 14 dager, sier Morten Neeb i Tele 2 til DinSide.

Ifølge Neeb har prefiks-systemet en klart konkurransevridende effekt til fordel for Telenor.

Vi har hele tiden hatt følelsen av at Telenor har drenert denne prosessen, sier Neeb.Ingenting er avklart ennå, men vi jobber aktivt med saken, er alt Eugene Landeidet i Post og teletilsynet vil si overfor DinSide.

EU ønsker fri konkurranse

EU-parlamentet har bestemt at nummerportabilitet skal innføres på fasttelefoni i EU senest 1.januar 2000. EU ønsker øke telekonkurransen gjennom at:

- Alle telefonabonnenter skal kunne ta med seg sitt telefonnummer når de bytter operatør

- Alle operatører som driver med fast telefoni med en markedsandel på over 25 prosent skal håndtere nummerportabilitet (det enkelte EU-medlem kan senke denne prosent-grensen)

- Alle abonnenter skal kunne velge andre operatør med et prefiks.

- Siste frist for implementering av nummerportabilitet er 1. januar 2000

Nummerportabilitet eksisterer flere steder i dag, som i Storbritannia, Finland og Hongkong, og går i korthet ut på at telekunden kan ta med seg eksisterende telefonnummer når en bytter hovedleverandør av teletjenester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer