Telenor med WAP-portal

En WAP-portal er klar for å ta imot de første brukerne av WAP-telefoner, når de kommer på markedet i løpet av noen uker.

Nokia 7110 blir etter alt å dømme den første WAP-mobilen som blir tilgjengelig for vanlige brukere.
Nokia 7110 blir etter alt å dømme den første WAP-mobilen som blir tilgjengelig for vanlige brukere. Vis mer
Publisert

Selv om brukerne ikke er på plass nå, lanserer likevel Telenor i dag en egen portal for de som om noen uker får tilgang til nettet via mobiltelefonene sine. Tjenester og informasjon som går til WAP-telefonene er skrevet i et eget språk tilpasset mobiltelefonenes små skjermer og lave båndbredde. (WML - Wireless Markup Language).

Du kan altså ikke lese vanlige nettsider på telefonen. Du er avhengig av tilpassede tjenester som er skrevet i WML.

Allerede flere tjenester

DinSide har tidligere skrevet om 5428 TARGET="_top">norske bankers lansering av WAP-tjenester. Men det er også flere enn bankene som ser muligheter her. Per i dag har portalen tjenester som forteller rutetider for kollektivtrafikken, nyhetstjenester, værmelding, aksjehandel (også omtalt i forbindelse med bankenes tilbud), leksikon, nummeropplysning etc.

- Vi gir kundene tilgang til alle mulige andre WAP-tjenester også, forteller administrerende direktør i Telenor Mobil, Stig M. Herbern.

Det betyr at du kan velge "gå til URL", skrive inn adressen til en WML-side og så suse ut i WML-verdenen. Som dog enda er noe begrenset i forhold til det vi er vant til på WWW.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.