Telenor og DNB klare for mobil betaling

Lanserer betalingsapp-en VALYOU i høst.

I høst skal betalingsapp-en VALYOU lanseres. Det er DNB- og Telenor-kunder som vil kunne knytte sitt bankkort til betalingsapp-en.  Foto: DNB
I høst skal betalingsapp-en VALYOU lanseres. Det er DNB- og Telenor-kunder som vil kunne knytte sitt bankkort til betalingsapp-en. Foto: DNB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Telenor og DNB har de siste årene jobbet sammen for å kunne tilby betaling med mobilen til sine kunder. Nå skal en egen betalingsapp være rett rundt hjørnet.

VALYOU lanseres i løpet av 2013, men vil få begrenset utbredelse i startfasen.

– VALYOU skal etter planen prøves ut på utvalgte steder mot slutten av året, i Drammen, på Skøyen i Oslo og på Gardermoen, og lanseres bredt i løpet av første halvår 2014, forteller divisjonsdirektør Ingjerd Blekeli Spiten, leder for digitale flater i DNB til DinSide.

>> Slik tapper de kontoen din

NFC i Sim-kortet

Den nye betalingsapp-en fungerer på følgende måte:

Kunder i Telenor vil få et eget sim-kort som støtter NFC-teknologi. Etter å ha lastet ned VALYOU-appen på telefonen kan man aktivere DNBs debetkort i app-en. Dermed kan man betale med mobiltelefonen på terminaler som støtter NFC kontaktløs betaling. Skulle mobilen gå tom for strøm vil du likevel kunne betale små beløp.

– Telefonen vil kunne hente strøm fra terminalen for små betalinger, sier Victoria Erngard, styreleder i TSM, et nytt felleseid selskap som står bak prosjektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer