Telenor og Netcom dyrere fra Spania

Vi har sjekket prisene på mobilsamtaler hjem fra ett av våre mest populære ferieland - og kanskje, ikke minst, utflaggingsmål: Spania. Det er absolutt penger å spare på å velge riktig operatør - og abonnement.

Publisert
Sist oppdatert
-Halla! Hvor er du'a? Jaja... Nei jeg? Jeg ligger på en strand i Spania jeg, med gubben ved min side, og ... 
Er du smart kan du spare penger på skrytesamtalene hjem. Foto: Star Tour
-Halla! Hvor er du'a? Jaja... Nei jeg? Jeg ligger på en strand i Spania jeg, med gubben ved min side, og ...
Er du smart kan du spare penger på skrytesamtalene hjem. Foto: Star Tour Vis mer


Det er ikke alltid så lett å gi slipp på hjemmelivet, selv om man tar en ukes ferie. LilleLars vil gjerne holde kontakten med gutta, FjortisFrida har fått ny kjæreste og slått seg vrang - og nå gjør de søte små opprør og truer med å nekte å reise på ferie med mindre de får bruke mobilen fra stranden.

Og skal du være helt ærlig - du har lyst til å følge med på hva som skjer på jobben - og dessuten ringe eller SMSe hjem for å fortelle andre hvor fortreffelig du har det i palmesus og bølgedus.

Men hvordan kan du gjøre det billigst mulig? Et besøk på de forskjellige operatørenes nettsteder er ikke alltid like opplysende. Her er det ofte både sprikende og mangelfull informasjon - og en blir ikke alltid så mye klokere ved å ringe kundeservice. (Og har du glemt å ringe kundeservice før du reiser på ferie, kan det plutselig bli veldig dyrt å ringe for å få vite hvilket nettverk du bør velge.)

 • Prislisten: Så mye koster det å ringe hjem fra Spania.
 • - Her kan du sjekke prisene på de fleste norske mobilabonnementer, etter norsk operatør, lokal operatør, og ikke minst om det er noen forskjell om du ringer hjem på dagen eller kvelden.

 • MMS: Feriens billigste kontakt med moderlandet.
 • - Prisoversikten finner du her, i tillegg til informasjon om hvilken lokal operatør du bør velge for GPRS-tjenester om du er abonnent hos Telenor eller NetCom - eller en av deres samarbeidspartnere.

  Vinnerne

  Den lille mobilleverandøren Lyse blir rangert høyt, og er blant de fem billigste selskapene du kan ringe hjem med - kun når SMS prisene sammenlignes må selskapet finne seg i å havne kun blant de ti beste på pris. Andre abonnementer som peker seg ut som gunstige er Sense sine abonnementer som er tilknyttet Telenornettverket, og aller best pris får du om du velger Telefonicanettverket lokalt. Det samme gjelder for Chess - ved valg av Telefonica i høytariffperiodene - og Amena i lavtariffstiden.

 • Hvordan kommer ditt abonnement ut i prissammenligningen? Prislisten finner du ved å trykke her.
 • Taperne

  Combitel kommer dårlig ut i alle kategorier. Når det gjelder å ringe i høytariffperiodene, har Combitels tre abonnementer kapret bunnsjiktet. Det skal imidlertid nevnes at de ikke har noen oppstartsavgift, men med mer enn syv kroner dyrere minuttpris enn testens vinner, vil ikke dette ha noen særlig innvirkning. At kontantabonnementene er dyre og havner blant testens tapere, kommer sikkert ikke som noen stor overraskelse.

  Like priser?

  Det er nok heller ingen stor overraskelse at Telenor og NetComs kunder ikke er blant testens vinnere. Begge operatørene har strømlinjeformet prislistene sine - og det er ikke særlig gunstig for samtaler fra Spania. Det er enkelt å se ved å sammenligne med de som baserer seg på Telenors tidligere priser, som for eksempel Chess og Sense, kan tilby billigere priser fra Spania enn det de to mobilgigantene gjør. Chess oppgir Telenors gamle prisliste (gjelder til og med i dag, 15. juni) som sine veiledende priser, og kommer bedre ut enn Telenor i samtlige kategorier.

  Les mer på DinSide:

 • Har du det beste mobilabonnementet? Finn det abonnementet som passer best for deg i DinSides Mobilkalkulator.
 • Mobil på DinSide
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer