Telenor og NetCom rappet koder

Mens du må betale 600 kroner for å låse opp operatørlåsen på mobilen din, hevder eieren av en norsk nettside at de store mobilselskapene har brukt hans tjeneste til å hente de samme kodene, og det helt gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Er mobilen din utstyrt med en operatørlås hindres du effektivt i å bytte til et billigere abonnement hos en annen teleleverandør. Vil du fjerne operatørlåsen innen de første 12 månedene etter at telefonen er ny, koster det nemlig penger.

Fra Telenors nettsider sakser vi følgende: "Enkelte mobiltelefoner har såkalt tjenesteleverandørlås. For Telenor Mobils kunder betyr det at telefonen kun kan benyttes med SIM-kort fra Telenor Mobil de første 12 månedene etter at telefonen er kjøpt.

Hvis du ønsker å benytte SIM-kort fra andre tjenesteleverandører/operatører før det er gått 12 måneder fra telefonen ble kjøpt, kan du oppheve avtalen. Koden sendes da i postoppkrav. Prisen er kr 600 og den går ned degressivt med kr 40 pr måned. Etter 11 måneder er prisen kr 160 og den 12. måneden kr 0,00. Ta kontakt med kundeservice for å få tilsendt koden."Ikke helt uventet har dette gitt mobilnerder verden over blod på tann, og det finnes flere nettsider med oppskrifter på hvordan operatørlåsene brytes. Unlock.no er en norsk nettside som har gitt gratis opplåsningskoder til privatpersoner. Nå viser selskapets logger at det er teleselskapene selv som er de mest aktive brukerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer