Roaming-tvangen hos Telenor og Telia

Telenor setter opp prisen, Telia vet fortsatt ikke

Telenor-kunder får 30 kroner ekstra på regningen. Telia-kundene vet fortsatt ikke hva som skjer.

ROAMING PÅ FERIE: Snart har du i praksis ikke noe annet valg enn å ha fri roaming inkludert i mobilabonnementet ditt. Derfor setter en rekke operatører, som Telenor, opp prisen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
ROAMING PÅ FERIE: Snart har du i praksis ikke noe annet valg enn å ha fri roaming inkludert i mobilabonnementet ditt. Derfor setter en rekke operatører, som Telenor, opp prisen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De nye EU-reglene som krever at alle norske mobilkunder har «fri roaming» i EØS fra midten av juni, har fått konsekvenser for mange: Høyere månedsavgifter.

Noen gir fri roaming til eksisterende kunder uten å skru opp prisen, som Chess og OneCall. Men blant andre Telipol, Hello og Talkmore har satt opp månedsprisen til alle, sistnevnte med 30 kroner.

Nå har også giganten Telenor satt opp prisen.

Slapp prisendring i skrytemelding

I midten av mars ba vi Telenor fortelle oss hva som kom til å skje med kundene deres når EU-reglene påtvang fri roaming for alle. Det kunne ikke Telenors mobilsjef Bjørn Ivar Moen svare på, men kundene skulle få vite det «i god tid».

Halvannen måned etterpå, forrige uke, gikk Telenor ut med pressemeldingen «Utenlandsbruken økte med 900 prosent».

- Nyheten om fri roaming, som vi slapp for nøyaktig ett år siden, ble svært godt mottatt av våre kunder, fortalte Moen fornøyd i pressemeldingen.

Men lenger ned kom en mindre hyggelig melding: Prisen ville bli satt opp for mange av abonnentene som ennå ikke hadde gått over til et abonnement med fri roaming. Med 30 kroner måneden, eller 360 kroner året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer