Dyrt å ringe fra Norge til utlandet - selv med fri roaming

Telenor skrur opp prisen for å ringe EØS

Fritt fram for operatørene å sette opp ringeprisen. Men reiser du over svenskegrensa og ringer derfra, er det gratis. 

PRATE PÅ FERIE: Skal du snakke med noen i Spania, bør du få han til å ringe deg. Ringer du fra Norge til Spania kan det koste 5 kroner minuttet. Men ringer du fra Spania til Norge, er det gratis. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
PRATE PÅ FERIE: Skal du snakke med noen i Spania, bør du få han til å ringe deg. Ringer du fra Norge til Spania kan det koste 5 kroner minuttet. Men ringer du fra Spania til Norge, er det gratis. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fra og med 15. juni kan ikke mobiloperatørene ta mer betalt for bruk i EØS enn de tar i Norge. Bruk i utlandet kalles roaming, derav uttrykk som fri roaming og «roam like home».

Reglene gjelder også ringing, og gjør at du kan ringe fra Spania til Norge uten at det koster deg en krone ekstra.

Men å ringe omvendt, fra Norge til Spania, kan være svært dyrt.

Og nå gjør Telenor det enda dyrere.

Kaller det «forenkling»

Fra og med 15. juni, samtidig som roamingreglene innføres, skrur Telenor opp prisen for å ringe en rekke europeiske land. Fra 3,99 kroner minuttet, til 4,99 kroner.

Prisøkningen gjelder fra Norge til blant annet Belgia, Nederland, Hellas, Italia, Spania, Storbritannia, Tyskland og Østerrike.

- EU/EØS-landene lå tidligere i to ulike pris-soner. Nå har vi forenklet, og alle ligger i samme sone, med samme pris, forteller kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Dinside.

En samtale på 15 minutter til et EØS-land vil nå koste deg 60 kroner. Altså på toppen av det du betaler fast hver måned.

«Teknisk praktisk»

Dinside har vist hvordan en rekke norske operatører setter opp månedsprisen samtidig som de inkluderer fri roaming, for å dekke utgiftene de får når nordmenn roamer mer uten å betale mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer