Telenor somler, du betaler

71% av oss har hustelefon, og inntil mobilprisene synker ytterligere, vil nok de fleste av oss ønske å flytte med oss telefonen når vi bytter bolig. Telenor sitter godt og ruger på monopolredet sitt, så du må pent ta til takke med fire ukers ventetid og en pen regning i posten. Eller må du det?

Publisert

Vi har fått spørsmål fra en av våre lesere om hvorfor det tar så lang tid å få installert telefon når man skifter bolig. Selv hadde han ventet i over tre uker. Men regningen, den kom presis.

Fire ukers leveringstid

-Man skal kunne bytte bolig, og samtidig ha en operativ telefon i løpet av to uker, sier Steinar Ostermann, Assisterende Pressetalsmann i Telenor.

- Det kan imidlertid finnes tilfeller der man, på grunn av stort arbeidstilfang for montørene, vil oppleve å måtte vente i opptil fire uker. Dette har vært tilfelle nå i sommer da vi har opplevd mye tordenvær. Vi har i stor grad måttet prioritere å drive feilretting i nettet, forteller Ostermann.

Ved opprettelse eller flytting av abonnement, må det gjøres flere koblinger i sentralen, og det er dette som i henhold til Ostermann gjør at det tar så lang tid.

Det er helt klart et paradoks at man kan få en mobiltelefon operativ i løpet av et par timer, mens det kan ta opp til 4-5 uker å få installert fasttelefon.

- Ved opprettelse av et mobilabonnement har man en ferdig nummerserie, og abonnementet kan derfor iverksettes etter kort tid. Dette er imidlertid ikke tilfelle når det gjelder fastnettet, der åpninger og flyttinger er mye mer komplisert, sier Ostermann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer