Telenor straffer prisbevisste kunder

TELE: Telenors ADSL-kunder som bytter til en billigere ringeoperatør får en sur overraskelse. Svaret fra telegiganten er nemlig å øke månedsavgiften på ADSL med 60 kroner.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er Aftenposten.no som skriver at Telenor øker månedsavgiften for ADSL-linjen med 60 kroner, dersom kundene sier opp fasttelefonlinjen fra Telenor.

Dette kan selskapet gjøre fordi de kontrollerer de såkalte kobberlinjene som transporterer både telefoni og bredbånd via ADSL.

For deg som kunde betyr det at prisen for ADSL-oppkoplingen øker med hele 720 kroner i året.

Frekt

Er dette rettferdig?

(Avsluttet)
Nei(89%) 1554
Ja(8%) 145
Bryr meg ikke(3%) 53
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Det er helt utrolig. Telenor tar seg betalt når de mister en kunde. Men de gjør det indirekte, og det er ganske frekt. Det må gå an å spørre om dette er lov, sier teleanalytiker Tore Aarønæs i Norsk Telecom til Aftenposten.

- Det ironiske er at bredbåndsleverandøren ved endret kundeadferd på telefonisiden altså blir "straffet" med en høy kobberleie - basert på Telenors prismodell, skriver Aarønæs i en bredbåndsrapport fra Norsk Telecom.

I intervjuet peker Aarønæs også på at kobberlinjene går gjennom fysiske ledninger som allerede eksisterer, og at de derfor ikke medfører noen ekstrakostnader for Telenor.

Aftenposten har forøvrig spurt Telenor om det er en reell ekstrakostnad for selskapet på 60 kroner om en ADSL-kunde sier opp fasttelefoni-abonnementet sitt:

- Det spørsmålet er litt feil stilt, sier Harald Krohg i Telenor Networks til Aftenposten. Vi tar betalt for kobberlinjene, og hvis det er to brukere på linjen betaler man omtrent halvparten hver. Hvis det bare er en bruker må denne betale for hele aksessen.

Post- og teletilsynet vurderer problemet, men har foreløpig ikke konkludert om dette er urimelig eller ikke.

Kilde: Aftenposten.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer