Telenor tvinger kundene over på dyre femsifra nummer

Mens Netcom åpner for trikset som sparer deg for hele regninga.

MÅ BRUKE DETTE: For eksempel DNB oppgir et åttesifret nummer du kan ringe fra utlandet, i stedet for det femsifrede nummeret. Men Telenor og andre operatører med samme nett sperrer disse numrene, som kunne spart kunder for mye penger. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MÅ BRUKE DETTE: For eksempel DNB oppgir et åttesifret nummer du kan ringe fra utlandet, i stedet for det femsifrede nummeret. Men Telenor og andre operatører med samme nett sperrer disse numrene, som kunne spart kunder for mye penger. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside undersøkte nylig hvor dyrt det faktisk er å ringe femsifra telefonnummer. Det viste seg at en ti minutter lang samtale kan koste opp mot 40 kroner – i tillegg til dine faste mobilutgifter.

Et gammelt triks for å unngå slike regninger er å gjøre telefonnummeret åttesifra. Mange selskaper har nemlig et åttesifra «skyggenummer» for at kunder i utlandet skal nå dem, hvor femsifrede telefonnummer ikke fungerer.

For eksempel har Ahus telefonnummeret 02900, mens de også oppgir nummeret 915 02900 for nordmenn i utlandet. Ringer man dette nummeret innenlands, kan man slippe unna med vanlig mobiltakst, da det ikke lenger er femsifra.

Med mindre du har et Telenor-abonnement, da. Operatøren sperrer nemlig dette trikset.

LES OGSÅ: Se hvor dyrt det er å ringe femsifra telefonnummer med ditt abonnement – og hvor billig det kan være

Telenor nei, Netcom ja

«Du har ringt et nummer som kun er tilgjengelig fra utlandet. Vi ber deg ringe de siste fem sifrene i nummeret du ringte nå.»

Det sier en automatisk telefonsvarer når Dinside, fra et Telenor-abonnement, ringer diverse norske virksomheter som har oppgitt et 915-nummer i tillegg til sitt femsifra telefonnummer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer