Telenor vil ikke ta ansvar for svindlede kunder

Og mens kundene taper penger, tjener Telenor på telesvindelen.

TAPTE ANROP: Slik så et av de mange tapte anropene i helga ut. Ringer du tilbake, kan du bli taksert som et teletorgnummer. Og regningen må du betale selv.  Foto: ØYSTEIN ANDERSEN (DAGBLADET) / KASPARS GRINVALDS (NTB SCANPIX) / OLE PETTER B. STOKKE
TAPTE ANROP: Slik så et av de mange tapte anropene i helga ut. Ringer du tilbake, kan du bli taksert som et teletorgnummer. Og regningen må du betale selv. Foto: ØYSTEIN ANDERSEN (DAGBLADET) / KASPARS GRINVALDS (NTB SCANPIX) / OLE PETTER B. STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden fredag har mange nordmenn blitt oppringt av et nummer fra Latvia, skriver blant annet Dagbladet.

Nummeret ringer så kort at du ikke klarer å ta telefonen, slik at du blir nødt til å ringe nummeret opp igjen om du lurer på hva det var.

Og det er akkurat det svindlerne vil, for nummeret er taksert som en teletorgtjeneste, hvor pengene havner i svindlernes lommer.

Telenor legger på sin side ansvaret over på kundene, og nekter å dekke tapet.

LES OGSÅ: Slik slapp faren å betale sønnens sexprat til 12.800 kroner

Forsøkt sperret

Først ble det sagt at nummeret kosta mange hundre kroner minuttet. Men ifølge Telenor skal det dreie seg om fem kroner.

Men nøyaktig hvordan tjenesten er utformet, og hvor mange som er rammet, vet de ikke.

- Man må bruke sunt bondevett, og ikke ringe opp numre man ikke kjenner, sier informasjonssjef Per A. Meling til Dinside.

Han forteller at de forsøker å sperre svindlerne ute fra nettet, men at dette er vanskelig da de stadig bytter nummer. Telenor har heller satset på å informere kundene via media, ifølge Meling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer