Telepriser.no legges ned

Mobilmarkedet har endret seg så radikalt at myndighetene må prøve på nytt.

PÅ IS: Telepriser.no legges på is, inntil en ny versjon forhåpentligvis skal lanseres i løpet av vinteren 2016. Nå må du belage deg på Phonr (til høyre) og andre kommersielle tjenester. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
PÅ IS: Telepriser.no legges på is, inntil en ny versjon forhåpentligvis skal lanseres i løpet av vinteren 2016. Nå må du belage deg på Phonr (til høyre) og andre kommersielle tjenester. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2002 har nordmenn hatt én offisiell mulighet for nøytral prissammenlikning av mobil- og bredbåndspriser: Telepriser.no. Post- og teletilsynets tjeneste lot brukerne taste inn sitt forbruk, og få tilbake hvilken operatør som tok minst betalt.

Men i 2012 skjedde det noe som endret mobilmarkedet for alltid: Netcom gikk over til faste månedspriser, og bort fra fakturering av ringeminutter og tekstmeldinger. Telenor fulgte etter, og snart var hele mobil-Norge over i den nye prisstrukturen.

Tilbake stod Telepriser.no som et utdatert system basert på en utdatert prisstruktur. Nå er tjenesten lagt ned for en total ombygging. En ny tjeneste kan først dukke opp vinteren 2016.

Ny trøbbel for kundene

- Abonnementsstrukturen har endret seg så kraftig de siste par årene at vi er redde for at Telepriser.no ikke gir forbrukeren de beste rådene. Og da bør vi kanskje heller ikke gi råd, sier assisterende direktør Elisabeth Aarsæther i Post- og teletilsynet (PT) til Dinside.

Prisene har på den ene siden blitt enklere, ofte for eksempel 199 eller 299 kroner måneden uansett hvor mye du bruker telefonen, og bare datamengden skiller inkludert bruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.