Teletopia krever verving

NYHET: Teletopia krever at du verver 10 kunder før du kan sende SMS-meldinger for 49 øre.

Publisert
Sist oppdatert

Teletopia krever verving

  1. DinSides mobilkalkulator


Verver du ikke 10 kunder, må du betale 58 øre per tekstmelding. Også det er billig, men ikke billigst.

Ikke noe galt

- Målet med dette er selvsagt å få flere kunder, sier Robert Hercz, administrerende direktør i Teletopia.

Forbrukermyndighetene har tidligere slått ned på bruk av vervekampanjer i markedsføring. Mobilvarehusets kampanje er det ferskeste eksemplet.

- Umiddelbart kan vi ikke se at Teletopia gjør noe galt i dette tilfellet. Grunnen er at deres verving ikke er direkte markedsføring, sier Frode Elton Haug, rådgiver i Forbrukerombudet.

Billigere

Teletopia, som nylig vant rettstvisten med Telenor, har i årevis lovet priskrig på tekstmeldinger. Dette har de nå fått. Chess senker nemlig SMS-prisen til 48 øre på abonnementet Chess King fra 15. februar.

Teletopia krever verving


Dermed er det Chess, og ikke Teletopia, som i teorien tilbyr landets billigste tekstmeldinger. Ulempen er at King-abonnenter må forhåndsbetale en årsavgift på 1.490 kroner. Det utgjør vel 124 kroner per måned.

- Hvorfor har ikke Chess innført denne prisen på sin billigste tjeneste, som er Chess Connect? Det viser at prisen på 48 øre bare er forbeholdt de aller største mobilbrukerne, og ikke ungdommene - som er storbrukere av SMS , sier Robert Hercz.

Teletopias tjeneste fungerer slik at du fortsatt er abonnent hos ett selskap, men velger å kjøpe eller sende tekstmeldingene fra Teletopia.

Ikke alle

Men per i dag kan ikke alle mobilabonnenter nyte godt av de lave SMS-prisene til Teletopia. Så langt er det kun abonnenter hos Telenor Mobil, Zalto eller OYO det gjelder.

Er du mobilabonnent hos NetCom, Sense, You, Tele2 eller andre operatører, kan du ikke sende tekstmeldinger fra Teletopia.

- Disse vil ikke kunne være Teletopia-kunder. Grunnen er at underleverandører som bruker Telenors nett, ikke er omfattet av Post- og teletilsynets vedtak i saken, sier Hercz.

Ingen andre selskaper enn Chess har så langt valgt å kutte SMS-prisene.

Se de laveste mobilprisene i DinSides mobilkalkulator

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer