Telia utvider kostnadsfri roaming til å gjelde hele EU og EØS

Gjør det samme som Telenor, men uten å kutte i datakvotene.

HJEMMEPRISER I UTLANDET: Telia-kundene behøver ikke å gjøre noe for å få de nye fordelene. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
HJEMMEPRISER I UTLANDET: Telia-kundene behøver ikke å gjøre noe for å få de nye fordelene. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU har bestemt at de såkalte roaming-avgiftene som mobilselskapene tar for at du benytter andre selskapers nett når du er i utlandet, skal bli forbudt fra sommeren 2017.

Det neste året skal det skje en gradvis tilnærming, før avgiftene opphører helt, senest 1. juli 2017.

LES OGSÅ: Privat surfing er ikke bare til nettporno

Telenor kuttet i kvotene

Tidligere i uka meldte vi at Telenor at de allerede nå kutter roaming-avgiftene, men kun en ny type abonnementer kalt "Frihet".

Eksisterende kunder kan bytte til de nye abonnementene kostnadsfritt, men et slikt bytte kan innebære at datakvotene knyttet til abonnementene kuttes med inntil 1 GB i måneden sammenlignet med eksisterende abonnementer.

Som plaster på såret tilbys Frihet-kundene ubegrenset lagring av mobilt innhold som bilder og videoer i nettskytjenesten «Min Sky».

OPPDATERT:- Det er riktig at Telenor har litt lavere datamengder for de minste abonnementene, og at noen må gå litt opp i pris for å få samme mengde data. Men med abonnementene Frihet lanserer vi også flere nye abonnementer som koster fra 449 kroner og oppover, der alt er bedre; fri bruk i EU og EØS, mer data og høyere hastigheter - for lavere priser enn i dag, sier kommunikasjonssjef Anders Krokan i en kommentar til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer