- Tellerskritt forsvinner

- Innen to år vil Telenor og andre selskaper droppe tellerskritt og gå over til én fast pris for telefoni.

Publisert
Sist oppdatert

Dette sier Asgeir Myhre, administrerende direktør i analyseselskapet Teleplan. Han mener trenden med høyere abonnementsavgifter er et steg på veien mot én fast pris.

På vei

Myhre viser til at teleselskapene på denne måten får bedre oversikt over inntektene. På bredbånd med tilhørende telefoni tilbyr flere norske selskaper allerede fast takst.

- Tellerskritt forsvinner


Modellen er dessuten innført i flere europeiske land.

- Du vil betale en fast pris for muligheten til å ringe, og kan da ringe så mye du vil uten at det koster noe ekstra, sier Myhre.

På sikt

Han mener det samme vil skje med bredbånd. I dag tilbyr NextGentel fast pris, mens Telenor graderer prisen på ADSL etter bruken.

- For kundene er Telenors modell uoversiktlig og vanskelig å forholde seg til. De vil nok gå over til fast pris, men det vil ta lengre tid enn to år, sier Myhre.

Heller ikke Teleplan-sjefen mener telekonkurransen er reell i Norge. Han trekker frem mobiltelefoni.

Deler

- Mobil er ikke rådyrt her i landet, men heller ikke billig. Både Telenor og NetCom lagt seg i et prisleie som passer dem. Resultatet er lite konkurranse, sier Myhre.

Han mener mindre selskaper som Tele2, Sense og andre er for små til å være reelle konkurrenter.

- De har ikke økonomi til å drive med produktutvikling eller markedsføring, sier Asgeir Myhre.

Teleprisene økte da konkurransen kom

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer