Tenåring døde etter abortpille

En 18 år gammel jente som skjulte at hun var gravid døde en uke etter å ha tatt RU-486, også kjent som abortpillen.

Publisert
Sist oppdatert

Tenåring døde etter abortpille
En 18 år gammel jente som skjulte at hun var gravid døde en uke etter å ha tatt RU-486, også kjent som abortpillen.

10. september gikk Holly Patterson, som bodde i en forstad til San Francisco, til en klinikk for å få abortpillen, skriver nyhetsbyrået AP. Den første pillen tok hun på klinikken. Så fulgte hun prosedyrene for bruken av RU-486 og tok to piller hjemme de påfølgende dagene.

Da blødningene og krampene ble så ille at hun ikke lenger kunne gå, fikk kjæresten hennes fraktet henne til sykehuset - der hun fikk noen smertestillende tabletter og ble sendt hjem.

Noen dager senere kom hun tilbake til sykehuset, og der døde hun 17. september.

Hennes far fortalte nyhetsbyrået at han ikke visste at datteren var gravid, eller at hun tok abort-medisiner.

- Hver gang jeg tenker på det, tenker jeg ”hun led i stillhet”, sier Monty Patterson til AP.

- Hun følte hun ville skuffe alle rundt henne, og gikk gjennom alt alene. Jeg skulle ønske hun ville fortalt meg om det, så jeg kunne hjulpet henne.

Senere fikk Monty Patterson vite at en massiv infeksjon grunnet fragmenter av fosteret i datterens livmor gjorde at hun gikk inn i sjokk.

Danco Laboratories, som produserer RU-486, estimerer at mer enn 600.000 kvinner verden over har brukt pillen siden den ble oppfunnet i Frankrike i 1980-årene.

Tidligere har to kvinner i USA dødd etter å ha tatt pillen, men de amerikanske helsemyndighetene sier det er uklart om dødsfallene hadde en direkte sammenheng med pillebruken.

Pasientene som tar RU-486 tar den første pillen under oppsyn. En annen type medisin, misoprostol, blir tatt tre dager senere for at å sette i gang ”fødselen” så fosteret kommer ut.

I fem til åtte prosent av tilfellene er operasjon nødvendig for å stoppe blødninger.

Eric Schaff, som leder den amerikanske National Abortion Federation og støtter aborter uten operasjon, sier til nyhetsbyrået AP at det er flere som dør av aspirin enn av RU-486.

Mozon.no, 23.09.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer