Tenåringer gambler med matallergi

Mange tenåringer leser ikke på innholdsfortegnelser og varedeklarasjoner. Det kan være en stor risiko for matallergikere.

Publisert
Sist oppdatert

En ny undersøkelse viser at et betydelig antall tenåringer med matallergi tenker lite over hva de spiser. Amerikanske forskere spurte 174 tilfeldig utvalgte matallergikere, med en gjennomsnittsalder på 16 år, om deres vaner.

I undersøkelsen kom det frem at mange også dropper å ta med seg medisinen når de går ut. Ved en akutt allergisk reaksjon må medisinen Epinephrine umiddelbart settes ved injeksjon, skriver Reuters Health.

Hvorvidt de tar med seg medisinen er avhengig av hvor de skal, hvem de skal være sammen med og hvor praktisk det er å ta den med seg. Er vesken for liten eller klærne for tettsittende, ligger den igjen hjemme.

Her er elleve mattips til deg som sliter med allergi eller astma, eller som rett og slett vil spise sunt.

Høy dødsrisiko- Lar du være å ta medisinen med deg, er det vanskelig å ta den, sier Dr. Scott H. Sicherer ved Mount Sinai School of Medicine i New York.

Blant tenåringene i undersøkelsen hadde 75 prosent allergi mot peanøtter, 20 prosent hadde melkeallergi og 75 prosent var allergiske mot en eller flere mattyper. 82 prosent hadde i løpet av livet opplevd en voldsom allergisk reaksjon, og 52 prosent av disse viste til flere enn tre tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer