Tenk før du tanker

Statoil er fremdeles Norges dyreste bensinkjede.

Publisert
Sist oppdatert

Hvor du mater bilen, er ikke likegyldig. Med et gjennomsnittlig bensinforbruk kan du årlig spare opp mot 1.000 kroner på å velge den billigste, fremfor den dyreste bensinkjeden.

HER KAN DU SE DE GJENNOMSNITTLIGE PRISENE PER KJEDE OG FYLKE.

Samme selskap

Ironisk nok er den billigste og dyreste kjeden samlet i samme konsern.

Statoil er dyrest med en gjennomsnittlig pris på 8,67 kroner per liter. Det er hele 75 øre dyrere enn testens billigste kjede, Rimi 1-2-3, som gjennomsnittlig har tatt 7,92 kroner per liter.

To ganger tidligere har vi testet prisene til bensinselskapene - og begge gangene er det Statoil som har fått den lite ærefulle tittelen "dyrest i klassen". Dette holder altså fremdeles stikk.

- Vi synes selvsagt at det er lite hyggelig å bli kåret som den dyreste kjeden, sier Torgrim Iversen, Rådgiver i Statoil.

Han fremhever at Statoil kommer dyrest ut fordi de er bedre representert i distriktene enn de fleste andre kjedene. Det skal da igjen føre til høyere priser, hvilket påvirker gjennomsnittsprisene på landsnivå.

- Stasjonene setter selv prisene, og de stedene hvor det ikke er konkurranse fra andre bensinselskaper, vil prisen derfor være høyere, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer