Tenk på dette før du handler fra utlandet

Netthandel kan være en fabelaktig måte å spare penger på, men handler du fra utlandet finnes det fallgruver.

STORT SETT GÅR DET BRA: Men det er likevel visse ting om netthandel fra utlandet som kan være verdt å vite. Foto: Per Ervland
STORT SETT GÅR DET BRA: Men det er likevel visse ting om netthandel fra utlandet som kan være verdt å vite. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jada, det har gått sport i å spare penger det siste tiåret, og, jada, følelsen av å ha spart tusenvis av kroner på å kjøpe speilreflekskamera eller femogtjue DVDer fra en utenlandsk nettbutikk er nesten like mettende og tilfredsstillende som tre julemiddager på rad.

Det er likevel en god del ting som kan gå galt når du drar ditt virtuelle kredittkort i en nettsjappe som ikke er registrert på norsk jord. Her har du noen tips om hva du bør huske på hvis du har funnet årets beste kjøp på noe slikt som www.almostfree.com.

Moms - og momstull

Den etterhvert så famøse 200-kronersgrensa ved kjøp fra utlandet har stått stille siden 70-tallet, men det finnes fortsatt elementer som forvirrer en del netthandlere. Hvis varens verdi overstiger 200 kroner, må du betale moms av både vareverdien og frakten. I tillegg kommer Postens fortollingsgebyr, eller eventuelt gebyr fra speditører som DHL eller FedEx.

Det er bare noen ytterst få produkter det skal betales toll for, så det er i hovedsak ikke noe problem for den gjengse forbruker.

Bøker er forøvrig unntatt moms, så her kan du bestille for så mye du vil uten at pakken stoppes i tollen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer