Penger i konfirmasjonsgave

Tenk sparing og fond framfor forbruk

Setter du konfirmasjonspengene på sparekonto, kan de øke med 6.500 kroner i løpet av ti år, mens i et aksjefond kan verdien bli nesten 23.000 kroner høyere.

IKKE LA ALT GÅ TIL FORBRUK: Som foreldre bør dere hjelpe konfirmanten med å plassere gavepengene, gjerne på en sparekonto eller i et fond. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix.
IKKE LA ALT GÅ TIL FORBRUK: Som foreldre bør dere hjelpe konfirmanten med å plassere gavepengene, gjerne på en sparekonto eller i et fond. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vår betyr lysere og varmere dager, pollen og blomstring, og konfirmasjon.

Nok en gang reises spørsmålene «hvor mye skal jeg gi?» og «hvordan er det lurt å plassere konfirmasjonspengene?».

Elisabeth Realfsen i Finansportalen tror konfirmantene vil få omtrent det samme i snitt som de siste årene, altså i underkant av 35.000 kroner. Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, ser at det har blitt satt inn rundt 40.000 kroner i konfirmasjonspenger i samme periode.

Noen vil, derimot, få langt mer. Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, sier at enkelte konfirmanter kan innkassere opp til 100.000 kroner og vel så det på merkedagen.

Blir du svett nå? Dinside skal forsøke å gi deg noen konkrete tips, både til hvor mye du bør gi ut fra relasjon, samt hvordan konfirmanten bør plassere pengene. Forvaltes de riktig, kan verdien nemlig øke enda mer de neste ti årene.

Stadig større summer

I 2016 gjennomførte Nordea og TNS Gallup en undersøkelse av hvor mye konfirmasjonen koster og hva konfirmantene får i gave.

Ser vi på summen av festen, antrekket til konfirmanten og gaven, koster konfirmasjonen i underkant av 36.500 kroner i snitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer