Tenker like mye på sex

Kvinner tenker like ofte på sex som menn.

Forestillingen om at kvinner tenker mindre på sex enn menn er en myte, ifølge nye undersøkelser. Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Forestillingen om at kvinner tenker mindre på sex enn menn er en myte, ifølge nye undersøkelser. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er to ferske undersøkelser fra Danmark som viser at kvinner i gjennomsnitt tenker på sex fire ganger i timen - med andre ord like ofte som menn.

- Dagens kvinner tør å være mer frampå, og de har lagt forstillingen om "den snille piken" død, sier sexolog Vivi Hollender til ekstrabladet.dk

Les også: Sexy kvinner tenker sex

- Stort seksuelt potensiale

Selv om de færreste i dag tror at kvinner ikke er interessert i sex, lever forestillingen om at dette er noe menn først og fremst er opptatt av, i beste velgående.

Ifølge undersøkelsene som er utført av nettstedene singlesex.dk og ekstrabladet.dk, tenker imidlertid både kvinner og menn på sex mer enn fire ganger i timen.

- Det mest interessante ved disse undersøkelsene er nettopp at begge kjønn tenker like mye på sex. Jeg tror dette har sammenheng med at mange kvinner i dag har tatt ideen om seksuell likestilling innover seg, og droppet forestillingen om at de må være "ordentlige piker". Det bor et langt større seksuelt potensiale i kvinner enn mange tror, sier Hollender.

Les også: Her tenker de mest på sex

- Gledelig resultat

Ifølge sexolog Gro Isachsen står forestillingen om at kvinner skal være mindre seksuelle vesener enn menn sterkt i et kulturelt og historisk perspektiv.

- Kvinners glede av sex har vært underkjent i lange tider. Det har gjort at noen kvinner ikke bruker sitt erotiske potensial. Det er noe som gjenspeiler seg i at de fleste som oppsøker meg med lystproblemer, er kvinner, sier hun til DinSide Helse.

Isachsen legger til at synet på kvinners seksualitet har endret seg opp igjennom årene, og hun synes undersøkelsene vitner om en positiv utvikling.

- Dersom undersøkelsene viser til et representativt utvalg, og det er gode og positive tanker om sex det er snakk om, er det gledelig. Gode tanker om den gode sexen vil jo generere mer lyst, sier hun.

Les også: Doper seg for bedre sex

- Overraskende høye tall

- Dette er overraskende høye tall, men det er jo veldig hyggelig lesing, sier sexolog Kjersti Antonsen til DinSide Helse.

Hun tror imidlertid at resultatet fort kunne blitt et annet dersom undersøkelsene ble utført av mer nøytrale presseorgan.

- Ekstrabladet.dk og singlesex.dk er nettsteder som holder et relativt høyt fokus på sex, så det har nok kanskje til en viss grad vært med på å farge resultatet av undersøkelsene, sier hun.

Sexologen tror mye av grunnen til at menn oppfattes å tenke mer på sex enn kvinner, har anatomiske årsaker.

- Menn tenner rett og slett raskere visuelt enn oss kvinner, sier hun.

Les også: - Ingen ting er mer sexy

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer