Tenner på smarte menn

Også one-night-stands bør ha hodet på riktig plass.

Kvinnene vil helst ha både smarte og kjekke menn, viser studien. Foto: Colourbox
Kvinnene vil helst ha både smarte og kjekke menn, viser studien. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner foretrekker gutta med hjernen plassert på rett sted, over de mindre utstyrte kompisene - med tanke på intelligens. Det viser en ny studie av unge voksne, utført ved Elon-universitetet i North Carolina, USA.

I stedet for å spørre kvinnene hvilke kvaliteter hun ser etter i en mann, har forskerne vurdert verdiene av de ulike kvalitetene hos mennene, ved å se hvilken type mann kvinnene foretrakk. Dette skriver det amerikanske tidsskriftet New Scientist.

Slik kaprer du drømmeprinsen

Alt til sin tid...

Forskerne ba 15 utvalgte universitetsstudenter (menn) om å utføre diverste aktiviteter, for så å filme dem mens de utførte disse. Mennene ble bedt om å lese nyhetssaker, de skulle forklare hvorfor de ville være en god date, og hvilke ringvirkninger det ville få om man oppdaget liv på Mars. I tillegg skulle de kaste frisbee, som for å vise frem sitt fysiske apell.

Mer enn 200 kvinner fikk se disse filmsnuttene, før de måtte rangere de ulike mennenes intelligens, kreativitet, hvor attraktive de var, og hvordan de appelerte som partnere i et langtids- eller korttidsforhold.

Evolusjonspsykologen Mark Prokosch, som ledet studien, fant at kvinnene søker etter tegn på at mannen vil være en god forsørger og en god far, i valget av en fremtidig partner. I valget av one-night-stands, leter kvinnene etter litt mer enn gode gener, og også en god porsjon moro.

Du har innebygd skjønnhetsradar

Kjekkasen vinner

Ifølge studien, greide kvinnene å vurdere mennenes intelligens ganske korrekt, og i samsvar med intelligenstester av mennene. At kvinnene vurderte intelligens som viktig hos en fremtidig partner, var noe forskerne kanskje ventet å finne, men at dette også var viktig i valg av en-natts-partner, kom som en overraskelse.

Men selv om intelligensen var viktigere enn antatt, viste studien også at utseende fremdeles er en kraftigere prediktor på tiltrekningskraft enn hjernen.

- Kvinner går fremdeles for kjekkasen, sier Mark Prokosch ifølge New Scientist. Dersom du fikk muligheten til å velge mellom fem forskjellige mennesker, ville du fremdeles velge den mest attraktive, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer