Tenner på smarte menn

Også one-night-stands bør ha hodet på riktig plass.

Kvinnene vil helst ha både smarte og kjekke menn, viser studien. Foto: Colourbox
Kvinnene vil helst ha både smarte og kjekke menn, viser studien. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner foretrekker gutta med hjernen plassert på rett sted, over de mindre utstyrte kompisene - med tanke på intelligens. Det viser en ny studie av unge voksne, utført ved Elon-universitetet i North Carolina, USA.

I stedet for å spørre kvinnene hvilke kvaliteter hun ser etter i en mann, har forskerne vurdert verdiene av de ulike kvalitetene hos mennene, ved å se hvilken type mann kvinnene foretrakk. Dette skriver det amerikanske tidsskriftet New Scientist.

Slik kaprer du drømmeprinsen

Alt til sin tid...

Forskerne ba 15 utvalgte universitetsstudenter (menn) om å utføre diverste aktiviteter, for så å filme dem mens de utførte disse. Mennene ble bedt om å lese nyhetssaker, de skulle forklare hvorfor de ville være en god date, og hvilke ringvirkninger det ville få om man oppdaget liv på Mars. I tillegg skulle de kaste frisbee, som for å vise frem sitt fysiske apell.

Mer enn 200 kvinner fikk se disse filmsnuttene, før de måtte rangere de ulike mennenes intelligens, kreativitet, hvor attraktive de var, og hvordan de appelerte som partnere i et langtids- eller korttidsforhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer