Terapi mot fødsels-depresjoner

Depresjoner og tvangstanker etter fødselen er dessverre et problem for mange mødre. Nå mener danske leger at gruppeterapi kan være til stor hjelp.

Publisert
Sist oppdatert

Fødselsdepresjon er en samlebetegnelse på forskjellige psykiske reaksjoner som kan oppstå etter en fødsel.

I noen tilfelle opplever nybakte mødre sterke depresjoner, tvangstanker og angst rett etter fødselen. Reaksjonene kan i verste fall føre til at moren skader det nyfødte barnet.

Gruppeterapi er en behandligsform som ser ut til å hjelpe mange mødre som sliter med depresjoner. Tidligere undersøkelser viser også at mangel på Omega-3 kan være en medvirkende årsak til depresjonene. Riktig kosthold eller tilskudd av de riktige fettsyrene kan derfor være med på å forebygge disse problemene.

Tilbyr terapiLeger og psykologer i Nordjylland i Danmark har det siste året tilbudt gruppeterapi til alle nybakte mødre som sliter med fødselsdepresjoner. Og resultatene er svært gode.

En evaluering etter tre måneders terapi viser at alle kvinnene som deltok i behandlingen fikk det bedre. De fleste var også i stand til å gå tilbake til vanlig arbeid etter tre måneder.

- Kvinnene skammer seg ofte over å føle seg dårlig etter den lykkelige begivenheten det er å føde et barn. De forsøker å skjule sine følelser, og dette kan føre til en stor grad av ensomhet, forteller psykolog Anette Thorn til danske Dagens Medisin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer