Terminator støtter stamceller

Guvernør Arnold Schwarzenegger ønsker mer forskning på stamceller. Nå punger staten California ut med 20 milliarder kroner i forskningsstøtte.

Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller og politiker Arnold Schwarzenegger får mye skryt for sin jobb som guvernør i staten California.

Men det konservative republikanske partiet er neppe like begeistret for hans siste trekk. Terminator har nå lovet en raus støtte på 20 milliarder norske kroner til forskningssentre som utvikler kunnskap om stamceller.

Celler som redder livStamceller er ikke som andre celler. Stamcellene regnes som "sjefscellene" i kroppen, som utvikler seg til alle slags celler i utviklingen av menneskekroppen.

Stamceller kan være grunnlaget for fremtidens medisinske teknologi. Men forskningen er sterkt omdiskutert.

De beste cellene blir nemlig hentet fra døde fostre, enten etter mislykkede prøverørsforsøk eller ved kloning. Og til den slags vitenskap er det ikke lett å få verken økonomiske midler eller myndighetenes velsignelse.

Sentralt i valgkampenDiskusjonen om stamceller har blitt et sentralt tema i den amerikanske valgkampen. Og det er særlig konservative politikere i Schwarzeneggers eget republikanske parti som er kritiske til denne typen forskning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer