TEST: 30 rusbrustyper

FJORTISFEST? Fem testdeltagere i alderen 3 til 32 år har kjempet seg gjennom 30 hippe (?) rusbrustyper. Vikingfjords Icebreaker er vår favoritt - ellers var det mye skvip.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Red Square, Cruiser, Hooch, VK, Rim, Teezer, Berensens, Grevens og Halmstad. Utvalget er stort for deg som er nysgjerring på den såkalte rusbrusen.

Valgets kval

Testpanelet bestod av to jenter og to gutter i alderen 27 til 32, samt vår eminente ølhund på tre år.

Vårt valg
Vårt valg Vis mer

Etter å ha luktet, smattet og drukket hos gjennom 30 ulike typer var konklusjonen klar:


Vår desiderte favoritt ble Vikingfjords Icebreaker.

" - En frisk fornøyelse, og lett å drikke", var dommen fra testpanelet. Men også cidervariantene var populære, og spesielt gjaldt det pæreciderne.

I motsatt ende av skalaen - i kategorien syntetisk og kvalmende - finner vi de røde & blå rusbrusene. Der ble terningkast én flittig brukt.

Inndeling

De fire kategorier er:

Kjært barn har mange navn

Mens produsentene & importørene kaller dem "ferdigblandede drinker", er det navnet rusbrus som brukes av folk flest. Uansett navnevalg kan du i hvert fall glede deg over et stort utvalg.

Mens du før nyttår måtte på polet for å kjøpe din daglige dose rusbrus, kan du nå gå i dagligvaresjappa. Flere typer og merker er også underveis. Betingelsen for butikksalg er nemlig at alkoholstyrken ikke overstiger 4,75%. Det er derfor flere typer og merker som må tynnes ut før de blir klare for salg.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Moralsk indignert?

Kritikken mot salg av rusbrus i dagligvarebutikkene har vært stor. Debatten om rusbrusens skadevirkninger har derfor de moralske entreprenørene allerede tatt seg av.

Vi har med andre ord testet rusbrusen som en hvilken som helst annen vare.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer